De overstap naar de VivaNeo kliniek in Dusselforf

Deel 1

Voor twee weken terug was onze laatste cryo-behandeling gepland in Nederland. Rete spannend toch wel omdat je weet dat dit echt de laatste zal zijn in Nederland wat dat opzich lekker dichtbij is voor je gevoel. 

Een week voor de terug plaatsing ging ik samen met mijn moeder naar Nijmegen toe om een controle echo uit te late voeren. Bij deze echo word er alleen gekeken naar de baarmoederslijmvlies of deze dik genoeg is. Hier voor slik je het hormoon Progynova. Zoals jullie al eerder hadden gelezen was deze cryo behandeling niet doorgegaan vanwege een telfout. PFF ik ben er echt nog steeds zo boos en verdrietig om.

ACUPUNCTUUR

Dag voor de terug plaatsing hadden we een Acupunctuur behandeling gepand staat in Nijmegen bij Cheng Ming. Ik kreeg veel tips over deze mevrouw. Ik moest echt een keertje langs gaan. JAJA jullie kunnen me van alles wijs maken maar ik geloof er niet in. Maar oké baat het niet schaad het niet he?!  Wij gingen vol goed moed naar Nijmegen toe en werden warm ontvangen door Marijke. Wat een ontzettend lieve vrouw is dit toch. We moesten ene vragenlijst invullen over onze behandeling want dan kon ze de behandeling daarop aanpassen. Ze is namelijk een fertiliteit acupuncturist. Gelukkig wist ze er hier en daar wat van af. Ook vroeg ze wanneer we de terugplaatsing hadden en vertelde wij dat wij het morgen hadden. Ook vertelde wij dat het een 6 daagse cryo was.  Direct antwoorde ze waarom het dan niet een dag eerder werd teruggeplaatst. Hmm dacht ik direct ben ik dan toch echt niet zo gek met het tellen. Ja zegt ze het is normaal een 5 nu een 6 dus ja dan ook een dag eerder terugplaatsen toch? Ik kon daar helaas geen antwoord opgeven. Maar goed hoe dan ook morgen krijgen wij een plaatsing en deze behandeling doet heel veel goeds.

WAAR VOOR IS ACUPUNCTUUR GOED?

Acupunctuur kan zorgen voor ondersteuning. In welke vorm, hangt af van de oorzaken. Deze kunnen bijvoorbeeld helder zijn zoals endometriose of verminderde spermakwaliteit van je partner. Met kruiden en acupunctuur kunnen we jullie behandelen. Hun proberen het lichaam in betere balans te brengen en hierdoor het slagingspercentage van de IUI, IVF of ICSI behandeling te vergroten. 

Ook wanneer de oorzaak niet helder is en wanneer je niet in een IUI, IVF of ICSI traject zit, kan de Chinese geneeswijze uitkomst bieden en een positief effect hebben op jullie vruchtbaarheid. Immers: een lichaam in balans functioneert in alle opzichten beter. Ook wanneer het om de kinderwens gaat. Er worden op speciale plekjes naaldjes geprikt. Deze voel je niet tot nauwelijks. Gelukkig maar want ik hou er totaal niet van. Ik weet het ik heb wel tattoos maar dit is toch even andere koek.  En nog een tip, dit wordt gewoon vergoed door de verzekering! 


OVERSTAP

Behandeling gaan niet door, dus dat betekend dat het klaar is. Klaar in Nederland. BASTA! Shit dit klinkt toch echt wek kut hoor. Ook al weet je dat je nog een aantal behandelingen hebt in Düsseldorf komt het toch nog even hard aan. Nijmegen is al een klein stukje rijden. Maar Düsseldorf is toch echt weer een stukje verder. Vooral voor een echo van nog geen 5 minuten. 

We hadden opgebeld naar Vivaneo en verteld dat onze behandeling niet door is gegaan. Wat natuurlijk heel verdrietig is. Oh en wat vonden ze dit erg voor ons, ze waren op dit moment echt een luisterend oor voor ons. De telefoniste had het erg met ons te doen.  Wat is het toch fijn als je zo warm ontvangen wordt he. 

RUKBUNKER 

We moesten langs komen voor een zaadonderzoek en een bloedonderzoek. Thierry kon op elk moment eigenlijk wel langskomen en ik moest de 1e3 dagen van mijn nieuwe cyclus langskomen. OMG dat duurt dan nog 2 weken. Wat is dit toch hatelijk.  Maar hop we gaan de auto in om Thier zijn zaad in te leveren. Het is toch altijd wel een dingetje hoor. Maar goed je bent niet de enigste he! Eenmaal binnen in de rukbunker kijken we altijd even rond! Zo grappig!! We liggen altijd in een deuk hoe die kamertjes er uit zien. Van die oude playboys en een videorecorder. Wij maken eigenlijk ook altijd overal foto’s van.  Gewoon leuk als herinnering. 

Als eenmaal het potje gevuld is moesten wij het potje in een deurtje zetten en ging het direct weg. Wij gingen echt stuk! Was net een doorgeef luik van de chinees. WACHT WACHT ZEI IK, Ik wil een foto van het potje als hij er staat. Maar dat was echt seconde werk hoor. Thierry doet de deur weer op en weg was hij!! Wij hebben nog nooit zo hard gelachen.

Twee dagen later werd ik toch onverwachts ongesteld. HE ik dacht echt dat ik 2 weken moest wachten wat Nijmegen vertelde. Maar niet dus! Ik mag dus al gaan bloedprikken! YEAH lopen we toch weer 2 weken voor als wat ik dacht. Na het bloedprikken kregen wij en welkoms map mee naar huis en daar stond echt zo een toepasselijke test op! En zo waar!

” HET IS EEN KWESTIE VAN VERTOUWEN ”

11 Juni krijgen wij de uitslag.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *