De impact van een negatieve test

Een negatieve zwangerschapstest is het ergste wat je kunt hebben als je in een ivf-traject zit. Alle moeite ‘’ het prikken en die verschrikkelijke poezenbollen ‘’ is allemaal voor niks geweest. Weer een poging naar de klote, foetsie… zien jullie hem gaan? Nou zo voelt dat echt. 

KEER OP KEER

Als je iedere maand een negatieve zwangerschapstest in je handen hebt word je er aardig depressief van. Het is zelfs zo erg dat ik boos ben op iedereen die wel zwanger is. Onzin natuurlijk want ik gun het echt iedereen om een klein wondertje te mogen dragen, maar mezelf gewoon nog iets meer. Klinkt stom maar ik ben eerlijk. Als je jaren lang elke keer een negatieve test in je handen hebt en een uur later een bericht krijgt ‘’ IK BEN ZWANGER ‘’  is dat kei hard. Een klap in je gezicht en tegelijkertijd een oneerlijk. Ik haat mijn lichaam. Mijn mislukte lichaam. 

VERDRIET

Ons leven stort elke maand weer in, elke maand zeggen wij weer tegen elkaar ‘is het ons niet gegund?’  En dat vraag ik voor de zoveelste keer aan Thierry: Mag ik dan nooit een mini mensje in mijn buik dragen? Deze vraag blijft open.

GOOGLE

Ontpillen, hormonen, Endometriose, ivf, eisprong en allerlei andere termen kwam ik steeds vaker tegen op het internet. Ik heb de meest wanhopige en domme vragen gesteld aan meneer Google: ‘Wanneer word ik zwanger?’. Alsof ik had verwacht dat er een termijn uit kwam rollen ofzo?!  ‘Waarom lukt het niet? !  

Elke maand weer lopen we in de winkel de verrekte zwangerschapstesten te kopen. In het begin kochten we nog wel eens het bekende dure merk clear blue, maar daar waren wij snel van af gestapt. 5 jaar bijna elke maand zoon test kopen tikt natuurlijk wel lekker aan he. En vooral als ze nog geen uur later  uit frustratie weer in de vuilcontainer  belanden. 

Ik blijf altijd dagen lang verdrietig en ik ga spontaan niet meer gezond doen.     De hele wereld kan mij dan gestolen worden. Stom natuurlijk maar zo voel ik me dan gewoon. Lekker vet eten en geen fruit meer want daar heb ik dan op dat moment totaal geen zin meer in. En toch begrijp ik het gewoon echt niet waarom na zoveel pogingen ivf ik nog steeds niet zwanger mag zijn. Het zijn altijd prachtige embryo’s wat ze zeggen, of het nou een A kwaliteit of B kwaliteit is.. de artsen zijn altijd blij met het resultaat. En dat moeten we dan maar geloven toch?! Of niet. Al twijfel ik er soms echt aan zo heb je een stuk of 14 bevruchtingen en blijven er maar 3 over. 1 verse en 2 voor de vriezer.. en de rest dan? Ja die zijn niet goed. Wat is daarmee dan? Wat gebeurt hier mee dan? Daar krijgen we geen antwoorden op. En maar positief blijven.  Ik merk dat ik afdwaal naar een andere tak ivf.  Die bewaar ik even voor een andere blog. 

‘ OOIT ‘

De impact van een negatieve zwangerschapstest is groot en vooral als je al een hele tijd bezig bent om kinderen te krijgen is het vreselijk. Iedere emotie komt om de hoek kijken en je voelt jezelf volledig machteloos. Maar ondanks al die negatieve pies stickies hoop ik toch echt in de toekomst een prachtige knaller in mijn handen mag hebben en dit met jullie kan delen. Want ooit ‘ OOIT ‘ worden wij papa en mama 

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *