Jaa!! Je bent zwanger

Ben je zwanger?

Hey, Wat leuk, je bent zwanger! Hoe ver ben je?

Dit is natuurlijk heel leuk als je dat te horen krijgt als je inderdaad echt zwanger bent, maar in mijn situatie is dat echt kut.  Ik sta nou niet echt te dansen als ze me dit vragen. Man man wat komt dat hard aan.  

VAKANTIE

Twee jaar geleden liepen Thierry en ik op de camping in Tsjechië, waar wij al een aantal jaar achter elkaar komen. Wij liepen richting het restaurantje waar we vaak zitten te eten en te drinken. Ondertussen begonnen wij de eigenaar beter te leren kennen. Altijd handig natuurlijk. 

Thierry en ik hadden besloten om samen te gaan lunchen, we kwamen aan en het hele terras zat vol met Nederlandse vakantiegangers. Ook niet gek he Chan als het een Nederlandse camping is. We komen aanlopen en de eigenaresse staat op een vol terras te roepen of ik zwanger ben… met nog van die leuke handgebaren er bij. (wiegend en een bolle buik maken  SHIT! Ik kijk naar beneden en besef dat ik mijn tenen niet eens meer kan zien.  Ik maakte maar heel snel een gebaar dat het van het eten kwam maar wat voelde ik mij rot zeg. 

KLEDING

Kleding shoppen is momenteel niet mijn favoriete hobby. Ik vind niks meer mooi staan en comfortabel zitten, dat al helemaal niet. 

Vooral die ellendige spijkerbroeken, die dingen moeten ze afschaffen. Oké dat is een beetje overdreven, maar ik kan ze gewoon niet meer aan. Dan wil je wat pakken van de grond dan moet je je adem inhouden om überhaupt te kunnen bukken. En dan PPPFFFFTTT een scheet!!  Nee grapje natuurlijk.  En dan die verschrikkelijke striemen die je ervan krijgt. Ik draag dus amper nog broeken. 

Tegenwoordig draag ik wat meer jurkjes.  Ik hoor mezelf nog zeggen een paar jaar geleden. Ik haat jurkjes. Doe mij maar basic en zwart!  Black is it!  Niks kwam mijn kast in wat niet basic is of kleur heeft. Ik vond het afschuwelijk. 

Zo strak mogelijk was het beste. Naar mate ik meer en meer aan kwam kon dat natuurlijk niet meer he. 

SHOPPEN

Wat een ramp is dit zeg. Ik kan elke maand wel nieuwe kleding kopen. Voor iedereen is dit geen straf maar voor mij wel. Kan je het voorstellen dat je eindelijk wat leuks in de kast hebt hangen en dat je het na een maand al niet meer aan kan. Of heb je een toffe jas gekocht kan hij niet meer dicht. Dit gebeurd mij dus ALTIJD! Ik wordt er gek van. Ik denk dat 80% van kledingkast niet meer aan kan. Verschrikkelijk vind ik dat. Ik ben van een heel zeker meisje naar een onzeker meisje gegaan en dat heeft echt grotendeels te maken met mijn buik en kleding.

Maar ja om nou echt elke maand een heel nieuw gaderobe aan te schaffen is ook zowat he! Al moet ik wel zeggen Jurkjes shoppen begin ik steeds leuker en leuker te vinden. Dus do you have tips? Tell me! Ik ben namelijk wel in voor een nieuwe jurk!

SCHURENDE BENEN

Door alle hormonen van afgelopen jaren ben ik behoorlijk wat aangekomen. Ik ben letterlijk van maatje XXS naar M/L toe gegaan. Schaam ik me? Ja dat zeker. Sinds deze week heb ik mega veel last van mijn binnenkant benen. Kanonnen dat schuurt ff lekker langs elkaar heen zeg. Nou heb je tegenwoordig van die perfecte broekjes speciaal hiervoor, kei handig!

Maar jeetje dat zit lekker strak, ook lekker als de zon goed schijnt en het 34 graden buiten is. Alleen krijg je er een zweetspleet van!

 Ik ben nog steeds niet gewent aan mijn lichaam. Iedereen zegt altijd, Chan dit staat je veel beter!! JAJA Maar ik moet toch echt wennen aan mijn rondingen hoor. En ik kan sporten wat ik wil, Maar helpt geen moer. Ik moet het maar voor lief nemen.  Ook zo een verschrikkelijk iets. Maar goed het is wel zo. Want als ik ooit zwanger mag worden…. Zijn we alles vergeten toch.  Dus mensen IK BEN NIET ZWANGER, dit is mijn bolle hormoon-buik! PANNEKOEK

8 reacties

 • Stef

  Heel herkenbaar die veranderingen van je lijf en daardoor die kleding die vreselijk zit!

  En mensen moeten inderdaad eens na gaan denken met wat ze zeggen en gewoon soms hun mond houden. Als je het bent en je wil het melden dan doe je het wel wanneer jij er klaar voor bent en anders zeg je helemaal niks wat ook goed is.

  Wat ik altijd gebruik tegen het schuren van je benen in talkpoeder! Werkt als een trein. Altijd tussen je benen doen als je een jurkje aan hebt of een korter broekje en zorgen dat je de talkpoeder mee hebt voor mocht je het bij moeten smeren;)

 • Wendy Grit

  Oh wat vervelend van die opmerkingen….!

  Wat ik fijn vind, zijn van die ‘fietsbroekjes’ (niet van die gladde) van de bonprix. Ideaal onder een jurkje! Schuurt en plakt niet.

  • Petra

   Zo herkenbaar Mensen hebben niet door hoe pijnlijk deze opmerkingen zijn
   Mijn dochter van 35 krijgt ze ook vaak te horen
   Hou vol allebei, de relatie van mijn dochter kon het niet aan Na 6 jaar en tig IVF behandelingen ging haar partner op zoek naar een vrouw met kind
   Keihard laten vallen, 2 weken na de laatste mislukte IVF
   Dus hou vol en praat met elkaar, geef elkaar aandacht en ga leuke dingen doen
   Duim voor jullie xxx

 • Bregje

  He bah wat vervelend die opmerkingen. En kleding shoppen kan zo ontzettend naar zijn. Het merk zizzi vind ik erg fijn, mooie jurkjes!

 • Esther

  Hoi Chantal,

  Ik las je artikel op het AD. Wat herkenbaar zeg, ik voelde mij er altijd zo alleen in. Zo’n onwijs dikke buik. In het buitenland gaan mensen voor mij staan, gaat het invalidentoilet open als er een wachtrij is voor het toilet en meer van dit soort vriendelijke toereikingen.

  Voor die schuren benen heb ik wel 2 tips. Bij de primark hebben ze korte leggings, welke niet strak zitten op de buik. Ideaal.
  Daarnaast gebruik ik smooval, dat is een spray welke schuren voorkomt. Werkt een uurtje of 5 a 6. Ook topspul. Bij een losjurkje ga ik voor de broekjes, voor een jurkje wat om de billen/benen wat strakker zit vpor de spray!

  Succes met het ivf-traject!

 • Laura

  Hoi chantal,

  Erg vervelend die opmerkingen zeg…

  Ik had ook altijd enorm last van schurende benen tegen elkaar aan. Ik smeer tegenwoordig gewoon rollerdeo tussen mijn benen, werkt enorm goed! Het is wel ‘crèmig’ daar beneden, maar geen schurende benen meer voor mij!

  Groetjes

 • Estee

  Ha Chantal.

  Ik las jouw bericht op AD.nl. Zelf kinderen krijgen is voor mij uit den boze, ten eerste leeftijd en vorig jaar geopereerd in zkh GV waarbij ze een boel hebben weggehaald. Zeer verdrietig allemaal want men stapt makkelijk over dingen heen en reacties “oh ik dacht dat jij nooit kinderen wilde” zijn verrot als je bij ligt te komen van de zware ingreep en alle hechtingen en narcose.
  “Joh je mag wel eens afvallen, je buik is zo dik”…. In mijn 20ger jaren ben ik daarom het maar op een eten geslagen waardoor mijn postuur naar veel te dik is gegaan maar geen opmerkingen meer want alles is te vol.
  Fijn jouw blog, zo veel herkenning. Mag jullie wens maar ooit uitkomen en inderdaad die speciale broekjes zijn een geschenk voor de benen 😉

 • Ilone Siers

  Hallo Chantal,

  Ik herken wat je schrijft.
  Twee maand geleden vroeg iemand aan mij, in een volle kerk, wanneer ik uitgerekend ben.

  Ik heb haar verteld dat ik niet zwanger ben maar dit door een hormoonafwijking komt.
  Ik kon wel door de grond zakken toen ze het zei.

  Onze kinderwens is heel groot, maar door mijn ziekte zal het lastig worden.

  Ben 20 kg aangekomen en van een M naar maatje XL gegaan.
  Het is niet anders. De kilo’s willen er niet af.

  Houd vol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *