VERDRIET

VERDRIETIG NIEUWS

14 mei 2019

Vandaag had onze grote dag moeten worden. Onze laatste Cryo van 6 daagjes oud zou om 14.30 terug geplaatst worden. Vol goede moed startte wij vanochtend onze dag. Ik nam al mijn vitamines weer in en het bekende blauwe pilletje progynova.

Ik zei vorige week tegen Thierry, er klopt hier iets niet… waarom hebben wij een 6 daagse cryo? Ze laten hem toch altijd doordelen tot dag 5? Diep in mijn hart wist ik dat hier wat fout ging. 

Maar toch zei ik elke dag weer dit is onze golden embryo. We hadden er echt heel veel zin in.

VIVANEO

Wij hebben besloten als onze laatste poging van IVF2 iet lukt dat wij door zouden gaan naar VivaNeo in Düsseldorf. Wij hadden in de dagen die voorbij gingen al het traject opgestart dan dachten wij dan zijn we misschien al eerder aan de beurt en hoeven we niet lang te wachten tot onze onderzoeken etc er aan zitten te komen. 

We hadden een intake gesprek via een online progamma op de computer. Dit was wel erg apart moet ik eerlijk zeggen hoor. In één keer zit er een man aan de andere kant. Heel apart ik moest ook enorm lachen. En vooral toen ik stiekem een foto ging maken tussen door. Je ziet gewoon aan mijn hoofs dat ik wat aan het uitspoken was.  Gesprek was goed verlopen, Er kwamen een paar dingen op tafel waar hij niet echt mee eens was.  Even een voorbeeld: Wij hadden onze vorige poging een cryo van 5 dagen. Het was een B kwalitiet die in Nijmegn door ging als perfect. Ik liet de foto dus de cryo zien aan Meneer Scholtes en die keurde hem direct af. Hij kon aan de hand van de foto direct zien dat hij niet door ging als een goede zwangerschap. BAM ik wist het…. Hij was zo gek qua vorm. Maar hoe dan ook je vertrouwd je arts toch??

Wij hadden afgesproken met onze arts in Duitsland dat wij onze cryo in Nederland nog op zou maken.. klink gek he opmaken? Nou iedergeval gebruiken en laten terugplaatsen. Wij Nijmegen gesproken om aan te geven dat wij graag onze laatste cryo behandeling willen en dar we daarna direct naar VivaNeo gaan. Nou jullie raden het nooit. In 1x hadden we zelfs geen rust maand meer, alsf me maar ff snel behandelend moesten worden om daarna plaats te kunnen maken voor iemand anders die een nummertje had getrokken. 

DAG VAN DE TERUGPLAATSING

Om 11.30 ben ik klaar met werken. Vanmiddag heb ik vrij gekregen om naar het ziekenhuis te kunnen. Ik ben echt zo blij met mijn nieuwe baan, ik krijg dus altijd vrij. Klinkt stom maar ben ik erg dankbaar voor. Was bij mijn vorige werkgever wel anders.

Ik had afgesproken met Thierry dat ik nog eventjes snel ging zonnebanken, even lekker ontspannen ik vind dat echt lekker. En onder de zonnebank moet je ontspannen en heb je even lekker de warmte om je heen. Kan ik echt van genieten.

Ondertussen dat ik naar de zonnebank rij krijg ik een mailtje ‘’ er staat een brief voor u klaar ‘’ OMG mijn Radboud. Als ik altijd mail krijg van het Radboud krijg ik het spaans benauwd. Ik heb dus wel even stiekem gekeken he dat snappen jullie wel. Maar ondertussen was ik ook Anoniem gebeld. Kon me werk zijn maar ook het ziekenhuis. Ik werd zelfs nog pissig in de auto want ik heb echt een hekel aan als mensen anoniem bellen. Bel gewoon normaal denk ik dan. 

Ik open ‘’ mijn Radboud ‘’ en ik lees…..

Geachte Heer / Mevrouw,
 
In verband met een fertiliteitsbehandeling heeft u, mevrouw VAN DEN BERG en meneer STOLP, indertijd embryo’s bij ons in bewaring gegeven. Hiervoor heeft u een overeenkomst “Bewaarovereenkomst embryo’s” ondertekend. Voor uw cryo-terugplaatsing gepland op 14-05-2019 zijn er één of meerdere embryo’s ontdooid. Helaas waren er geen geschikte embryo’s beschikbaar voor terugplaatsing. In totaal zijn er nu geen embryo’s meer voor u opgeslagen in de cryobank van het Radboudumc. Wij hopen u via deze weg voldoende te hebben geïnformeerd. Wij wensen u veel succes met het vervolg van uw behandeltraject. 

Au, mee dat ik nog in mijn auto rijd rollen de tranen over mijn wangen. Ik hou het niet meer ik ga rechts omkeer en  plant letterlijk de auto voor de deur. Ik ren naar binnen en vlieg in Thierry zijn armen. Thierry hadden ze ook gebeld en die wist het verschrikkelijke nieuws al. Hij stond direct voor me klaar en had al verwacht dat ik niet naar de zonnebank was gegaan.  

Het was even stil, dood stil je hoorde alleen gesnik. 

Wanneer houd het eens op?  Wanneer mogen wij? Ik weet het niet meer. 

Eenmaal dat wij weer rustig zijn hebben we direct VivaNeo opgebeld. Donderdag mogen wel al komen voor de zaadonderzoek. Het riedeltje begint weer opnieuw.

11 reacties

 • Mommyhood

  Tranen in mijn ogen! Het is jullie zo gegund! Wat is het toch allemaal oneerlijk. Ik duim heel hard voor jullie dat Duitsland een succes word.

  Heel veel sterkte met het verwerken van dit allemaal!❤️

 • Esther

  Wat een verdriet… het is jullie zo gegund.
  Donderdag brand er bij ons een kaarsje, deze zal ook zeker voor jullie branden.

  Veel liefs Esther

 • Lieke

  Ohneee wat heftig. Ik leef enorm met je mee. Ik hoop oprecht dat het jullie dit keer zo gegund is en dat je heel snel met geweldig nieuws komt. Hou moed, ook al is dit zo enorm lastig. 💐❤️ Maar voor nu even sterkte want ook dit moet een plekje krijgen.

 • Angelique

  Hoi Chantal,
  Wat knap dat je alles deelt met de buitenwereld, heel moedig. Ik begrijp helemaal hoe je je voelt. Zolang jullie met lege handen staan en in onzekerheid zitten, draait heel je leven erom. Mensen die dat niet hebben meegemaakt zullen dat nooit goed snappen. Laten we hopen dat je gevoel klopt en dat jullie geduld wordt beloond.

  ps. Heb je je nog verdiept in hoe de vrouwenpoli in Boxmeer je kan ondersteunen? Dat kan evt synchroon lopen met andere behandelingen. Google ook maar eens op Barbara Havenith…. Als je er überhaupt puf in hebt natuurlijk😉

  Liefs,
  Angelique Bouwer

 • Lotte

  Jeetje wat herkenbaar en fijn om jouw blogs te lezen.
  Wij hebben nog 1 cryo van ivf behandeling 1.. Ook 1 van dag 6 en die wordt ook, als alles goed ‘ontdooid’ om 14. 30 uur teruggeplaatst.. Hopen, na ruim 2,5 jaar, op een zwangerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *