Vriendschappen

Vriendschap is er in vele vormen. Vriendschap is een bijzonder gegeven in ons leven waar wij ontzettend zuinig op moeten te zijn, het is namelijk iets wat heel waardevol is.

Door de jaren heen heb ik veel vrienden en vriendinnen gehad. Ik hechtte altijd veel waarde aan vriendschap, alleen durfde ik mij daarvoor niet helemaal open te stellen.  Vriendschap beleven heeft twee gezichten: het kan iets leuks zijn, maar het kan je ook erg kwetsen.

Vriendschappen kunnen natuurlijk voor heel het leven zijn, maar vriendschappen kunnen helaas ook maar voor heel even zijn. Door gekwetst of simpelweg uit elkaar gegroeid te zijn, ben ik veel minder waarde gaan hechten aan vriendschap. Misschien is dit bij mij wel uit zelfbescherming gekomen. Bizar eigenlijk. Als ik er zo over nadenk, merk ik dat er veel soorten vriendschappen zijn. Ik kende vriendschappen voor een dagje winkelen, voor een heerlijk hapje eten, vriendschappen of voor heerlijke dansjes en drankjes, maar ook voor het knippen en fotoshoots

Maar wat zijn nou je echte vrienden in moeilijke en stressvolle tijden? Ik vind dit persoonlijk toch wel een dingetje.  Vaak als het te lastig word ik een vriendschap is het verbreken van het contact makkelijker dan er voor elkaar zijn. Ik merk dit helaas ontzettend erg in de fase waar wij nu is zitten.  echte vriendschap doorstaat toch elke fase van het leven?

Naarmate ik ouder word ga ik toch steeds meer beseffen wat nou echt vriendschap is. Ik heb eens voor de gein een rijtje opgezet voor mezelf om te kijken bij wie ik nou echt mezelf kan zijn. Toch wel gek hoor z’on rijtje. Want er blijft weinig over.  Best veel vrienden leren kennen en dan toch nog zo alleen voelen. Moet dat?  nee vind ik eigenlijk niet. Vriendschappen moet je koesteren toch?

Nu ben ik wat ouder, wat wijzer. HAHAHA klinkt grappig uit mijn mond. Maar ik ben op het moment ontzettend dankbaar met mijn vriendschappen die ik op dit moment heb, en het gekke is… er is maar 1 vriendin waar ik echt me hele verhaal kwijt kan… zonder gekkigheid en zonder ja maar. Ze is zelf net bevallen van een klein mannetje, en toch vraagt ze altijd eerst naar mij en hoe het. Met mij gaat, verplaats dat ze haar mooie verhalen verteld tegen mij. 

Ik merkte op Instagram dat het tegenwoordig iets heel normaals is om niks meer van je te laten horen. Laats had ik het met jullie erover op mijn story. Waar zijn je vrienden als je ze nodig hebt? Ik vraag me dus echt af…. Is het nodig om je vriendschap te verbreken als je in een ivf-traject zit? Of omgedraaid als je net bevallen bent?  Ik kreeg veel antwoord hier op, Ja maar als je bevallen bent gaat er heel veel tijd in de baby zitten en heb je niet meer zo veel tijd voor vriendschappen etc.. Begrijpelijk natuurlijk, dat is inderdaad ontzettend belangrijk. Je hoeft ook niet bij elkaar de deuren plat te lopen denk ik dan maar. 

Ik heb ook een vriendinnetje gehad die uit jaloezie de vriendschap heeft verbroken.  Ik had ivf…. (Uitgelopen op een miskraam) maar we konden geen contact meer hebben hierdoor. Hmm zelf heeft ze wel kids. En dat begrijp ik dus niet.  Nja ik kan er met mijn hoofd niet bij. 

Instagram is wel echt een ontzettend mooi platform om van je af te schrijven maar ook nieuwe vriendschappen te ontdekken. Bijzondere maar ook zeer leuke vriendschappen. Een hoek waar ik het totaal niet van had verwacht toen ik hier aan begon. 

Liefs Chantal

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *